EPILACIJA

EPILACIJA

Tradicionalne metode uklanjanja dlačica, poput brijanja i depilacije toplim ili hladnim voskom, nisu dovoljno efikasne da bi postigle trajni efekat već je njihov učinak privremen. Za razliku od tradicionalnih metoda, epilacijom se dlačice uklanjaju trajno. Laserska epilacija je neinvazivna, bezbolna i bezbedna metoda trajnog uklanjanja dlačica.

 Princip rada

Tokom postupka epilacije laserski snop se apsorbuje u pigmentu folikula dlačice, tako što se svetlosna energija lasera pretvara u toplotnu i na taj način se folikul trajno uništava. Folikul dlake sadrži najviše pigmenta kada je u aktivnoj fazi rasta i laser samo tada efikasno deluje na njega, pa je iz tog razloga potrebno ponavljati tretman više puta, najčešće jednom mesečno.

U Lady Beauty Centru lasersku epilaciju izvodmo koristeći hladne diodne lasere najnovije tehnologije.

 Koliko tretmana je potrebno?

Broj tretmana je individualan i zavisi od različitih faktora, kao što su: tip dlačica, stepen maljavosti i regija koja se tretira, a određuje se nakon detaljnih konsultacija sa stručnim Lady timom. 

 Priprema za tretman

Pet dana pre, kao i pet dana nakon tretmana, klijent ne sme da se izlaže suncu. 

Neposredno pre tretmana potrebno je ukloniti brijačem sve dlačice sa regije koja se tretira, kako bi se izbeglo rasipanje laserske energije na deo dlake koji se nalazi iznad površine kože.

Između dva tretmana savetujemo da se dlačice što ređe uklanjaju. Najidealnije je ukloniti ih samo pred sledeći tretman, isključivo brijačem ili makazicama na regiji lica. Depilacija voskom i električnim depilatorima nije dozvoljena dok se dolazi na tretmane epilacije.

 Da li je laserska epilacija bezbedna?

Laserska epilacija je potpuno bezbedan i neinvazivan tretman. Laser deluje isključivo na folikul dlake, a tkiva u neposrednoj blizini se ne oštećuju. Iz tretmana u tretman, koža je sve glađa i mekša, a ten lepši.

ADRESA

Omladinskih brigada 86 ž  (West 65)

11000 Beograd

RADNO VREME

Ponedeljak - Petak: 09h - 20h

Subota: 09h - 15h