TRETMANI TELA

SCULPTURE

SculpSure je laserski tretman namenjen preoblikovanju tela. Ovaj tretman predstavlja neinvazivnu proceduru, tokom koje se uništava čak 24% masnih ćelija na tretiranoj regiji. Zbog toga, tretman je idealan za lokalizovano tretiranje upornih masnih naslaga na stomaku, bokovima, leđima, nadlakticama i ostalim regijama.⁠ 

 Kako SculpSure tretman funkcioniše?⁠ 

Tokom tretmana laser naizmenično hladi i greje masne ćelije ispod kože. Na taj način ih oštećuje, a zatim i trajno uništava. U naredna tri meseca nakon same procedure, oštećene masne ćelije se eliminišu metaboličkim procesima. Zahvaljujući ovom tretmanu, masne ćelije će biti uklonjene trajno i neće se regenerisati.  

Da li je tretman bolan i da li je potreban proces oporavka? 

SculpSure tretman je potpuno bezbolan, neinvazivan i bezbedan. Laser deluje lokalizovano na masne ćelije, ne oštećujući okolno zdravo tkivo, pa nakon tretmana nije potreban proces oporavka, već možete odmah da nastavite sa svakodnevnim aktivnostima.⁠ 

 Koliko tretmana je potrebno za postizanje željenih rezultata? 

Za optimalne rezultate preporučujemo 1 do 3 tretmana, koji se mogu ponavljati jednom mesečno na istoj regiji.⁠

KRIOLIPOLIZA

 

Kriolipoliza je inovativan, neinvazivan tretman nehirurškog uklanjanja masnih naslaga sa problematičnih regija tela.  

Kako se masne naslage uklanjaju kriolipolizom? 

Tokom procedure, na samom početku, masne naslage se specijalnim, neinvazivnim aplikatorom, putem vakuuma odvajaju od okolnog tkiva. Ovaj proces je potpuno bezbedan i bezbolan, te ne dovodi do oštećenja zdravog tkiva. Zatim se masne naslage postepeno hlade, a izvlačenjem toplote dolazi do njihove kristalizacije. Nakon toga prirodnim metaboličkim procesima, koji se inače dešavaju u organizmu, kristalizovane masne naslage se izlučuju iz organizma.  

 Kada se mogu očekivati željeni rezultati? 

Proces prirodnog izlučivanja kristalizovanih masnih naslaga najčešće traje 6 do 12 nedelja, kada se mogu očekivati finalni rezultati. Prednost kriolipolize je to što je za optimalne rezultate uglavnom dovoljan samo jedan tretman.  Nakon 12 nedelja, klijent dolazi na kontrolu i ponovno merenje, kada se tretman može ponoviti još jednom ukoliko je to potrebno.

 Kome se preporučuje kriolipoliza? 

Kriolipoliza se preporučuje svima koji žele da se oslobode masnih naslaga sa problematičnih regija tela nehirurškim putem, a tretman daje identične rezultate i na muškarcima i na ženama. Ova procedura je klinički odobrena i potpuno neinvazivna, pa nakon tretmana nije potreban proces oporavka i možete odmah da se vratite svakodnevnim aktivnostima.

PRESOTERAPIJA

Presoterapija je aparaturni vid limfne drenaže, koji se može koristiti kako u estetske, tako i u terapeutske svrhe. Ovo je kozmetička procedura tokom koje se ubrzava venska i limfna cirkulacija, a ceo organizam dovodi u stanje prijatne opuštenosti.

 Kako izgleda tretman presoterapije?

Tretman podrazumeva tretiranje celog tela i traje 45 minuta. Nakon oblačenja odgovarajućeg odela za tretman, navlači se preso odelo. Odabirom odgovarajućeg programa klijent tokom tretmana oseća prijatan pritisak. Sam rad aparata za presoterapiju zasniva se na postojanju zatvorenog sistema u obliku pantalona i odela za gornji deo tela, koje je izrađeno od specifičnog materijala, u čijim zidovima se nalaze komore koje se u toku aplikacije u ritmičnim intervalima napumpavaju i vrše pritisak na kožu i potkožno tkivo. Komore se napumpavaju sukcesivno, prema utvrđenom softverski definisanom redosledu. U Lady Beauty Centru se  tokom tretmana mogu uključiti IR zraci u samom odelu, koji imaju termičko dejstvo i lakše oslobađaju masnu ćeliju iz svog depoa.

 Koji su benefiti presoterapije?

Presoterapijom se postiže eliminisanje viška tečnosti i toksina iz organizma, redukcija i prevencija celulita, poboljšanje tonusa kože, bolja oksigenacija svih tkiva, prevencija proširenih vena, prevencija edema, ubrzava se metabolizam i jača imuni sistem.

Koliko često se preporučuje tretman presoterapije?

Preporuka stručnog Lady tima je da se na presoterapiju dolazi svaki dan u seriji od 10 tretmana, ili 3 puta nedeljno.

LIPOSONIX

Liposonix je inovativan, neinvazivan tretman za oblikovanje tela i uklanjanje masnih naslaga. Ovaj tretman se zasniva na revolucionarnoj HIFU tehnologiji, pomoću koje masne ćelije u potpunosti i trajno nestaju, a koža i druga tkiva ostaju intaktna.

 Kako funkciše Liposonix tretman?

Liposonix koristi fokusirani, usmereni ultrazvuk visokog intenziteta (HIFU) koji deluje na tačno određenoj dubini, stvarajući snažan toplotni efekat, i njime uništava ciljane slojeve masnog tkiva na trbuhu, bokovima i ostalim regijama tela. Prednost energije visokog intenziteta fokusiranog ultrazvuka (HIFU) je prodiranje kroz slojeve kože do ciljanog masnog tkiva bez oštećenja kože, nerava, krvnih sudova i okolnog tkiva. 

Koliko tretmana je potrebno?

Za razliku od ultrazvučnih tehnologija nižeg inteziteta i frekvencije, Liposonix aparat koristi HIFU tehnologiju, zahvaljujući kojoj je najčešće potreban samo jedan tretman u trajanju od sat vremena. 

 Kada se mogu očekivati rezultati?

Prvi rezultati su vidljivi već nakon 3 do 4 nedelje, a finalni učinak ovog tretmana se očekuje u periodu od 8 do 12 nedelja. Nakon 12 nedelja klijent dolazi na kontrolu i ponovno merenje, kada se, po potrebi, tretman može ponoviti još jednom.

 Da li je Liposonix tretman bezbedan?

Za razliku od hirurških tretmana za oblikovanje tela i redukovanje sala, Liposonix tretman je potpuno neinvazivan, neškodljiv i bezbedan. Nakon procedure nije potreban proces oporavka i klijent se vraća svojim svakodnevnim aktivnostima.

KAVITACIJA

 

Kavitacija je tretman kojim se za kratko vreme postiže gubitak masnih naslaga, reoblikovanje i konturisanje tela, kao i redukcija i prevencija celulita.

 Kako funkcioniše tretman kavitacije?

Kavitacija koristi efekat niskofrekventnog ultrazvuka, čijim delovanjem dolazi do razgrađivanja masne ćelije (lipocita), pucanja njene membrane i razlivanja u međućelijske prostore. Nakon toga se masne ćelije metaboličkim procesima eliminišu iz tela, na isti način kao masnoća koju unosimo hranom. Za razliku od tretmana čiji je krajnji efekat gubitak vode iz tela, kavitacijom se gube lipociti, pa su rezultati koji se postižu trajni.

Sama procedura izgleda tako što se na kožu nanosi kontaktni gel, a zatim se ultrazvučnom sondom klizi po koži. Tretman je prijatan i potpuno neinvazivan, ne isključuje klijenta iz svakodnevnih aktivnosti i traje oko 40 minuta.

Ovom metodom se mogu tretirati sve regije tela, stomak, bokovi, butine, struk, zadnjica, kolena, nadlaktice i podbradak.

 Koliko tretmana je potrebno?

Broj tretmana je individualan, a određuje ga stručni Lady tim nakon pregleda klijenta. Tretmani se rade jednom nedeljno.

LIPOLASER

Lipolaser je neinvazivna metoda uklanjanja masnih naslaga sa svih delova tela.

Kako funkcioniše tretman lipolaserom?

Lipolaser je laser niske energije koji utiče na masne naslage tako što omogućava popustljivost ćelijske membrane, što dovodi do razgrađivanja masnih ćelija i njihovog izlivanja u međućelijski prostor. Nakon toga, putem metaboličkih procesa koji se prirodno dešavaju u organizmu, masne ćelije se izbacuju iz organizma.

Tokom tretmana, na regiju koja se tretira se stavljaju elektrode, a klijent oseća blagu toplotu. Glavna prednost ovog tretmana je to što se istovremeno može tretirati više regija.

 Koliko tretmana je potrebno?

Prvi rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana, a stručni Lady tim preporučuje 6 tretmana za optimalne rezultate, koji se mogu raditi jednom nedeljno.

 Da li je lipolaser bezbedan?

Ovaj tretman je potpuno bezbedan, bezbolan, neinvazivan i klinički ispitan. 

RF LIFTING

Radiotalasni lifting je nehirurška, neinvazivna metoda zatezanja kože lica i tela. Primenom ovog tretmana koža lica, vrata i dekoltea postaje zategnuta i glatka, fine bore nestaju, dublje se redukuju, a nakon tretmana koža je sveža i hidrirana. Osim toga, ovom metodom se efikasno tretiraju sve regije tela, a u kombinaciji sa vakuum terapijom daje fantastične rezultate u borbi sa celulitom i strijama.

 Kako deluje radiotalasni lifting?

U osnovi svih tretmana zatezanja stoji kontrolisano zagrevanje tkiva. Radiotalasnim liftingom se zagreva sloj kože u kom se nalaze vlakna kolagena, što za rezultat ima stvaranje novog i jačanje postojećeg kolagena. Istovremeno dolazi do ubrzavanja cirkulacije i bolje oksigenacije tkiva tretirane regije.

 Kako izgleda tretman radiotalasnim liftingom?

Sama procedura je potpuno bezbedna, neinvazivna i bezbolna. Nije potrebno aplikovanje anestezije, kao ni proces oporavka, već se klijent neposredno nakon tretmana vraća svakodnevnim obavezama. U zavisnosti od regije koja se tretira, tretman traje od 20 do 40 minuta. Na regiju koja se tretira se nanosi gel, a zatim se elektrodama prelazi preko kože. Klijent tokom tretmana oseća samo blagu toplotu, kojom se proizvodnja kolagena podstiče na potpuno prirodan način.

 Koliko tretmana je potrebno do željenih rezultata?

U zavisnosti od indikacija i regije koja se tretira, najčešće je potrebno 3 do 6 tretmana, u razmaku od 5 do 7 dana.